OATH modul

OATH-HOTP és OATH-TOTP tokenek használatának engedélyezéséhez

OATH modul

A GreenRADIUS a prémium OATH modul segítségével képes támogatni a Google Hitelesítőt és más OATH tokeneket.

A felhasználók egyidejűleg használhatják a Google Hitelesítőt és bármilyen más OATH tokent egyéb támogatott tokenek mellett, mint például a Yubikey. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiválasszák mely tokeneket részesítenek előnyben és legyen tartalék token utazás, távoli helyen tartózkodás vagy elkeveredett tokenek esetére.

Jellemzők

  • OATH HOTP nyílt RFC4226 szabvány megfelelés
  • Mobil eszközök OATH hitelesítő alkalmazásainak támogatása
  • A Google Hitelesítő (és más hasonló alkalmazások, mint a Microsoft Hitelesíté, Authy és FreeOTP) egyszerű engedélyezése a regisztrációs portálon keresztül
  • OATH lehetővé teszi a kétfaktoros megoldások használatát olyan átjárók/tűzfalak esetén, melyek limitálják a hozzáférési jelszó hosszát
  • Önkiszolgáló OATH token újraszinkronizálás

Az Initiative for Open Authentication (OATH) egy referenciaarchitektúra az átjárható erős hitelesítéshez minden felhasználó és eszköz között.

A nyílt szabványokon alapuló OATH-támogatás a mai piacon lévő eszközök és szolgáltatások széles körébe beépült. Nyílt szabványai és jogdíjmentes specifikációi nagyszámú, hardver- és szoftveralapú tokenhez vezetett, amelyek mindegyike együttműködik a szabvánnyal.